Tekoälyllä varustettu LG V30S ThinQ ensiesittelyssä Mobile World Congressissa

Tekoälyominaisuuksin päivitetty LG:n uusin älypuhelin tuo käyttökokemukseen helppoutta ja mukavuutta

Helsinki 25.2.2018 – LG Electronics (LG) esittelee ensimmäisen ThinQ-mobiililaitteensa Mobile World Congress 2018 -tapahtumassa (MWC) Espanjan Barcelonassa. LG:n V30-alustaan perustuva LG V30S ThinQ tuo uusia tekoälyteknologioita puhelinten tänä päivänä eniten käytettyihin toimintoihin. Vision AI tuottaa älykkäämmän ja entistä helppokäyttöisemmän kameran, kun taas Voice AI parantaa äänikomentojen kattavuutta.

ThinQ-brändi esiteltiin CES 2018:ssa ja se kokoaa yhteen kaikki LG:n kodinkoneet, kuluttajaelektroniikan ja palvelut, jotka hyödyntävät tekoälyä. LG:n visiona on olla ihmiskeskeinen tekoäly-yhtiö, jolle kuluttajat ovat etusijalla. ThinQ:n tarkoitus on tuoda tekoälyä esiin helposti lähestyttävänä teknologiana.

Vision AI tekee valokuvauksesta intuitiivista

Vision AI sisältää kolme uutta älykästä kameraominaisuutta: AI CAM, QLens ja Bright Mode, jotka automatisoivat ja parantavat älypuhelimen valokuvausominaisuuksia niin aloittelijoiden kuin kokeneempienkin kuvaajien käytössä.

AI CAM analysoi kohteita kuva-alueella ja suosittelee käytettäväksi optimaalista kuvaustilaa kahdeksasta vaihtoehdosta: muotokuva, ruoka, lemmikkieläin, maisema, kaupunki, kukka, auringonnousu ja auringonlasku. Jokainen kuvaustila parantaa kohteen ominaisuuksia kuvassa ja huomioi kuvakulman, värin, heijastukset, valaistuksen ja kylläisyyden.

QLens hyödyntää tekoälyn kuvantunnistuskykyä ja pystyy skannaamaan QR-koodeja tehden muun muassa verkko-ostoksista helpompaa. QLens tunnistaa ostettavan tuotteen ja tarjoaa siitä lisätietoja, kuten mistä verkkokaupasta sen saa edullisimpaan hintaan tai mistä muita vastaavia tuotteita löytyy. QLens-kuvahaun avulla voi myös löytää vastaavia kuvia ruoista, muodista tai yksityiskohtaista tietoa esimerkiksi nähtävyyksistä.

LG V30S ThinQ:n Bright Mode -ominaisuus parantaa hämärässä valokuvaamista huomattavasti. Useimpien älypuhelinten mitatessa ainoastaan ympäristön valoisuutta tämä tekoälyominaisuus käyttää myös algoritmeja, joilla se saa aikaan kohinattomia, entistä kirkkaampia kuvia.

Voice AI: vain LG:n laitteista löytyvät äänikomennot

Uuden Voice AI -ominaisuuden ansiosta on mahdollista käyttää sovelluksia ja muuttaa asetuksia pelkillä äänikomennoilla. Google Assistantin kanssa yhdessä toimivat, vain LG:n laitteista löytyvät Voice AI -komennot mahdollistavat suosituimmat toiminnot ilman, että käyttäjän tarvitsee selata läpi vaihtoehtoja valikosta.

Enemmän muistia ja tallennustilaa

LG V30S ThinQ:n kuuden gigatavun RAM-muisti ja 128 gigatavun tallennustila varmistavat, ettei käyttäjältä lopu tila kesken. Jos niin kuitenkin pääsisi käymään, microSD-muistikortti tarjoaa lisätilaa jopa kahteen teratavuun asti.

LG V30S ThinQ on yhä markkinoiden ohuin ja kevyin älypuhelin, jossa on vähintään kuuden tuuman kokoinen näyttö. Se on lisäksi erittäin kestävä puhelin, joka on läpäissyt 14 Yhdysvaltain puolustusministeriön hyväksymää MIL-STD 810G -testiä.

LG laajentaa älypuhelimien tekoälykokemusta

LG V30S ThinQ -puhelimeen tuotu tekoäly on vasta alkua yhtiön uudistetussa strategiassa, joka pyrkii kehittämään entistä älykkäämpiä älypuhelimia, joissa kuluttajan tarpeet ovat etusijalla. LG suunnittelee lisäävänsä myös joihinkin muihin puhelinmalleihin tärkeimpiä tekoälyominaisuuksia tulevissa päivityksissä.

“Monet yhtiöt vasta puhuvat tekoälystä, mutta me pidämme lupauksemme jo nyt sisällyttämällä tekoälyä LG V30S ThinQ:n käytetyimpiin ominaisuuksiin”, sanoo Hwang Jeong-hwan, LG Electronicsin mobiililiiketoiminnan toimitusjohtaja. ”Esittelemme jatkossakin uusia tekoälyominaisuuksia parantaaksemme käytettävyyttä ja todistaaksemme asiakkaillemme, että olemme omistautuneet luomaan heille parhaan mahdollisen käyttökokemuksen, joka jatkuu vielä pitkään LG-puhelimen oston jälkeen.”

Tekniset tiedot:

 • Piirisarja: Qualcomm® Snapdragon ™ 835 Mobile Platform
 • Näyttö: 6,0 tuuman 18:9-kuvasuhteen QuadHD+ OLED FullVision -näyttö (2 880 x 1 440 / 538 ppi)
 • Muisti: 6 GB RAM / 128 GB ROM / microSD (jopa 2 TB)
 • Kamera: takakaksoiskamera: 16 MP  (F1.6 / 71°) / 13 MP laajakulma (F1.9 / 120°) Etu: 5 MP laajakulma (F2.2 / 90°)
 • Tekoäly: AI CAM / QVoice / QLens / Bright Mode / AI Haptic / Google Assistant
 • Akku: 3 300 mAh
 • Käyttöjärjestelmä: Android 8.0 Oreo
 • Koko: 151.7 x 75.4 x 7.3mm
 • Paino: 158 g
 • Verkko: LTE-A 4 Band CA
 • Yhteydet: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5.0 BLE / NFC / USB Type-C 2.0 (3.1 yhteensopiva)
 • Värit: New Platinum Gray
 • Muuta: IP68 veden- ja pölynkestävä / MIL-STD 810G Compliant / 32-bit Hi-Fi Quad DAC / HDR10 / Crystal Clear Lens / Google Daydream / UX 6.0+ / äänentunnistus / kasvojentunnistus / sormenjälkisensori / Qualcomm® Quick Charge™ 3.0 Technology / langaton lataus

* Tekniset tiedot / ominaisuudet / värit voivat vaihdella markkina-alueiden mukaan ja niihin voi tulla muutoksia